Gecontroleerde impedantie

WAT IS GECONTROLEERDE IMPEDANTIE?

Gecontroleerde impedantie is een vooruitgang op de wet van Ohm en heeft specifiek betrekking op wisselstroomcircuits. Wisselstromen zijn complexer en vereisen hogere nauwkeurigheidsniveaus van de PCB-fabrikant. Bij gelijkstroom moet alleen de weerstand bekend zijn om de relatie tussen spanning en stroomsterkte te bepalen. Met wisselstroom worden spanningen zelf opgewekt door bijbehorende, door de stroom opgewekte magnetische velden; dat wil zeggen inductie. Bovendien zal het spanningsverschil tussen geleiders een elektrostatische lading creëren; dat wil zeggen, 'capacitance'. Elk afzonderlijk spoor op een PCB heeft een specifieke impedantiewaarde in verhouding tot de aangrenzende sporen of grondplaten.

Bij 'high-speed' digitale signalen kan het cruciaal zijn om de impedantie van de transmissielijn (relevante sporen en grondplaat) met de input en output impedantie te voorspellen en te matchen om verliezen en reflecties tot een minimum te beperken. Impedantiefactoren worden steeds belangrijker naarmate de frequenties toenemen.

Het produceren van op maat gemaakte PCB's met gecontroleerde impedantie kan duur zijn. De printplaten van PCB Train zijn zo consistent mogelijk gemaakt en we gebruiken onze technische kennis om te adviseren welke kenmerk-breedten (spoorbreedten en gaten) moeten worden gebruikt om de normaal gesproken vereiste impedanties te bereiken. Hierdoor kunnen onze klanten de voordelen van gecontroleerde impedantie-circuits verkrijgen zonder de extra kosten te dragen.

Het aantal mogelijke transmissielijnstructuren is oneindig groot. Variabelen die de impedantie beïnvloeden, zijn spoorbreedte, isolatieruimtes, beide in de "x, y" as en "z" as, de geometrie van de transmissielijnstructuur en de diëlektrische constante van het isolatiemateriaal. We gebruiken intelligente software om een testcoupon te ontwerpen met dezelfde structuur en impedantie als vereist binnen het uiteindelijke circuit. Een Time Domain Reflectometer (TDR) wordt gebruikt voor het meten van de impedantie van de teststructuur die is vervaardigd op dezelfde sheet als de PCB. Een digitale microscoop wordt gebruikt om de geometrie van de structuur te meten. Als de impedantie van de testcouponstructuur overeenkomt met de voorspelde waarde, dan is de redelijke veronderstelling dat de vergelijkbare structuur op de body van de PCB ook de vereiste impedantie zal hebben.

GECONTROLEERDE IMPEDANTIE DATA

Deze impedantie-informatie wordt gepubliceerd om gebruikers van de PCB Train service te helpen die op zoek zijn naar een spoorimpedantiecalculator om de spoorimpedantie te voorspellen.

Deze richtlijnen hebben alleen betrekking op PCB's die zijn gefabriceerd op de PCB Train 4 lagen M/L 1,6 mm FR4 1 oz koperen service. Bekijk hier de meerlaagse build.

Klanten gebruiken deze informatie op eigen risico.

Laagbeschrijvingen worden als volgt gedefinieerd:

Onze berekeningen en metingen hebben het volgende vastgesteld:

Deze richtlijnen hebben alleen betrekking op PCB's gefabriceerd op de PCB Train - 4 lagen M/L 0,8 mm FR4 1 oz koper - service. Bekijk hier de 'multi-layer build'.

Deze richtlijnen hebben alleen betrekking op PCB's die zijn gefabriceerd op de PCB Train - 6 lagen M / L 1,6 mm FR4 1 oz koper - service. Bekijk hier de 'multi-layer build'.

Alle toleranties + / - 10%

Als u PCB's met gecontroleerde impedantie nodig hebt, compleet met gemeten impedantie testcoupons, vraag ons dan om een offerte.