PCB technisch advies

We willen u de best mogelijke ervaring bieden bij het kopen van uw printplaten van PCB Train. Om ons te helpen uw afgewerkte PCB's zo snel en efficiënt mogelijk aan u te leveren, hebben we de volgende richtlijnen opgesteld om u zo goed mogelijk te helpen bij het indienen van uw bestelling. Volg deze richtlijnen bij uw bestelling om vertragingen te minimaliseren. Als u ergens niet zeker van bent of verdere technische hulp nodig hebt, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen. We geven u graag advies.

BALL GRID ARRAYS (BGA'S)

De diverse gaten en banen binnen een BGA-footprint moeten volledig bedekt zijn met soldeermasker. Als u dit niet doet, zal tijdens reflow het soldeer van het BGA-pad afvloeien waardoor de soldeerverbinding mislukt. Plaats ook geen doorgaand gat binnen een surface-mount pad. Gebruik de PCB Train Express-service niet voor ontwerpen met BGA's omdat deze service geen soldeermasker biedt. Alle andere PCB Train services omvatten standaard een soldeermasker.

BLIND & BURIED VIA'S

Gebruik geen 'blind' of 'buried' via's. Een blind-via is een verbinding die maar gedeeltelijk door een PCB gaat. Een buried-via is een verbinding die volledig opgesloten zit in de Multi Layer PCB. Deze typen via's worden vaak in handboeken voorgesteld als een manier voor routing van meer sporen binnen de gestelde ruimte, omdat ze geen printplaat-ruimte gebruiken op lagen die ze niet doorboren. In de praktijk worden deze technieken zelden voor commerciële toepassingen van PCB's gebruikt vanwege de hoge extra kosten. Een 8-laags PCB is vaak goedkoper dan een 4-laags PCB met 'blind' of 'buried' via's. Blind & Buried Via PCB's zijn geen standaardservice bij PCB Train.

KOPEREN LAGEN

Het is een gouden ontwerpregel voor PCB's om een uniforme koperdichtheid aan te houden over een spoorzijde en tussen spoorzijden. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste zal onbalans in koper het ongewenste bimetaaleffect van buigen en twisten veroorzaken. Ten tweede verstoort het de dikte van verkoperen in de elektrolytische tanks vanwege verschillen in stroomdichtheid. Dit is een andere manier om te zeggen dat de PCB onder of over verkoperd is. De oplossing is om koperen vlakken toe te voegen aan gebieden waar weinig sporen zijn. We raden eenvoudige massieve koperen vlakken aan in plaats van arcering. Van nature heeft het veel hoekjes, en koperdelen kunnen losraken op de hoeken van de openingen, potentieel kunnen ze kortsluiting veroorzaken.

DATA-FILES

Standaard - default extended Gerber RS274X-output - is geschikt voor de tracking, soldeermasker- en gedefinieerde tekstlagen. Gebruik indien mogelijk "flashed pads" in plaats van 'painted pads'. Dit verkleint de bestandsgroottes en helpt bij het identificeren van de net-ends voor het testen van de output van alle pads uitgevoerd als "filled", want dat is naar alle waarschijnlijkheid wat u wilt. D.w.z. een compleet massief koperen pad, en geen dunne koperen omlijning voor een pad. Het standaard gebruik is dat alle data door de PCB vanaf de component of de bovenkant naar beneden worden bekeken. Als dit niet is wat u ons stuurt, zeg dit dan alstublieft. Deze weergave is hetzelfde als u zult zien wanneer u de PCB ontwerpt. U hoeft niets te spiegelen. Een tekening die laat zien hoe de lagen in dwarsdoorsnede worden opgebouwd, kan nuttig zijn. Afgesproken is dat we één gegevensbestand als één PCB-type behandelen, aangeduid met één PCB-referentie of naam. Dus als u meerdere verschillende PCB's in één gegevensbestand heeft verwerkt, zullen we deze behandelen als één (zij het gecompliceerd) PCB-type. PCB-databestanden kunnen worden geleverd als step & repeated als u dat wenst. Als u ontwerpnotities heeft, ZIP deze dan samen met de Gerber-bestanden in een README-bestand. PCB-gegevensbestanden moeten worden gecomprimeerd met PKzip voordat u ze naar ons uploadt. Voor de uploadfunctie van de PCB Train-website moeten de data-files een .zip bestandsextentie bevatten.

BOOR BESTANDEN

Hier valt niet zoveel over te zeggen. Het standaard boorbestand uit uw CAD-designsoftware is prima geschikt, dit is excellon-indeling en precies wat we nodig hebben.

DATA-FILE GEBRUIKELIJKE LAAG-BENAMINGEN

Uw CAD-ontwerpsoftware benoemt automatisch de lagen van uw PCB design output data-file. We zijn bekend met deze outputs en u kunt ons gewoon de default output sturen.

ELEKTRISCHE TESTEN

We hebben geen elektrische testgegevens nodig. Onze testgegevens zijn afgeleid van de Gerber-data van uw ontwerp. Wanneer we uw data ontvangen, is een van de eerste processen om een referentie snapshot te maken van de XY-coördinaten van de netten en hun uiteinden. Nadat we klaar zijn met het produceren van de PCB-productietooling, vergelijken we de productiegegevens "net-ends" met de referentiegegevens "net-ends". Ze moeten identiek zijn.

Maak indien mogelijk componentpads (= net-ends) van flashed-pads in plaats van painted-lines. Als er painted-pads aanwezig zijn, dan moeten we deze omzetten in flashed-pads als onderdeel van het productieproces. Dit is niet alleen om elektrische testcoördinaten te genereren, maar ook om de data-hoeveelheid te verkleinen. Gerber-data worden tijdens het gehele productieproces gebruikt en kleinere bestandsgroottes helpen de verwerkingssnelheid te verhogen.

GOUD CONNECTORS

Als u elektrolytisch vergulde randconnectors nodig heeft voor uw PXCB-ontwerp, vraag ons dan om dit apart te offreren. Overweeg het gebruik van een standaard PCB Train goud over nickel afwerking, (Au/Ni-finish, 0,1 micron chemisch goud over 5 micron electroless nickel). Deze afwerking is goed voor een beperkt aantal inserties in de connector.

LAAG IDENTIFICATIE

We hebben het hier niet over bestandsnamen maar het voordeel van fysiek markeren van elke geprinte laag in de PCB-opbouw. Het doel hiervan is het eenvoudig kunnen controleren of uw PCB in alle stadia van het productieproces correct is opgebouwd. De bovenkant van de PCB moet bijvoorbeeld worden gemarkeerd als "trackside 1". Of de soldeermasker onderop zou kunnen worden gemarkeerd als "onderste soldeermasker". Op dezelfde manier moeten de binnenste trackinglagen van Multi Layer PCB's achtereenvolgens worden gemarkeerd, bijvoorbeeld 'binnenlaag 1', 'binnenlaag 2', enz. De afspraak is dat de eerste binnenlaag begint aan de bovenzijde of de componentzijde. Hoewel op de weergave van het CAD-lay-outscherm de PCB wordt bekeken vanaf de bovenkant, moet de laagbeschrijvingstekst in deze weergave op de juiste wijze worden gespiegeld, zodat de tekst leesbaar (niet gespiegeld) geprint wordt op het afgewerkte PCB-onderdeel (denk aan het individueel bedrukken van binnenlaagparen 1 + 2, 3 + 4, enz., en boven- en onderzijden).

GEDEFINIEERDE TEKST OF IDENT-LAGEN

Het is niet verstandig om tekst-inkt op component-pads te printen. Als onderdeel van onze ontwerpregel checks, zullen legenda's die doorlopen op de pads worden ingekort en dit kan de leesbaarheid beïnvloeden.

De technische specificaties zijn als volgt:

 

ROUT FILES

We hebben geen specifiek CNC rout-file-programma nodig. Wat we wel nodig hebben is een grafische tekening die de snijlijn toont van het PCB-profiel. Teken dit bij voorkeur op uw scherm als een lijn met een breedte van 0. Als u een dikkere lijn gebruikt, gebruiken we standaard het midden van de getekende lijn. Probeer niet te compenseren voor de freesbreedte of het freespad te tonen. Dit is niet nodig. Houd het simpel en toon alleen de snijlijn. Uitsnijdingen en sleuven kunnen worden weggelaten tenzij duidelijk getoond in de tekening. Om fouten te voorkomen is het een goed idee om in uw tekening met tekst aan te geven welke delen uitsparingen en sleuven zijn om fouten te voorkomen.

ROUTED BINNENHOEKEN: MINIMUM RADII

Onze standaardrouter heeft een diameter van 2,00 mm. De minimale straal van een binnenhoek is daardoor 1,00 mm. De smalste sleuf zal 2,00 mm zijn. Als u kleinere stralen of smallere slots wenst, vraag ons gerust om dit apart te offreren.

SOLDEERMASKER

Vaak past het soldeermasker-ontwerp slechts op één manier. Het is echter een zeer goede gewoonte om de soldeermasker zijden te identificeren met passende leesbare tekst. Zodat je op de afgewerkte PCB bijv. ziet: soldeermasker zijde 1, soldeermasker zijde 2. We zullen de speling van de soldeermaskers rond de componentpads controleren als onderdeel van onze ontwerpregel checks en deze indien nodig aanpassen tot onze minimale waarde.

OPPERVLAKTE AFWERKINGEN

Onze aanbevolen standaard PCB-afwerking is I.S. (Chemisch Zilver) wat loodvrij is. Deze afwerking is erg vlak en perfect voor SMD-assemblage. De toepassing van deze afwerking geeft weinig belasting op de PCB en het proces heeft een lage impact op het milieu. Hot Air Solder Leveled (HASL), loodvrije afwerkingen en 0,1 micron chemisch goud over 5 micron electroless nickel (Au/Ni) -afwerkingen zijn ook beschikbaar op sommige PCB Train Services.

SYMMETRISCHE PCB'S

Wees voorzichtig met het ontwerp van PCB's met een zekere mate van symmetrie. We raden ten zeerste aan dat op elke laag enkele functies zijn ontworpen die de symmetrie doorbreken. Hiermee wordt elke mogelijkheid van spiegeling of misrotatie van lagen tijdens de productie voorkomen.